Fokkerij van IJslandse Paarden

Fokken voor het beste resultaat maar ook tevreden met super aangename rijpaarden

List frá Kirkjubae

List is onze stammerrie

List frá Kirkjubæ: Exterieur 8.11, gangen 8.14, eindcijfer 8.13 en een BLUP toen wij haar kochten van 116. Zelfs nu nog heeft zij een BLUP van 112.

List heeft het karakter en temperament waarnaar je zoekt: haar moeder was een kinder-sportpony (stabiel karakter!) uit de bewezen Kirkjubælijn en haar vader de hoog gekeurde maar helaas vroeg gestorven Flygill frá Votmúla 1. Hij stond bekend om een goed exterieur en een hoge BLUP. Hij heeft maar weinig nakomelingen maar die zijn wél heel goed. List is een vijfganger (ook een wens van Arjen), heeft een mooi exterieur en dat zo gewenste stabiele, meewerkende karakter. Ook haar prachtige hoofd geeft ze door.

List heeft Arjen en Sjaak al een aantal zeer interessante nakomelingen gebracht waaronder twee Eerste premie paarden: Solfari frá Nyttland (8,00) en Spá fra Nyttland (8,03 als vierganger). Maar ook heel fijne sportpaarden die uitblinken door hun karakter. Zo kon je bijvoorbeeld in de kwalificatiewedstrijd in Meijel, begin mei 2011, vier nakomelingen van List in één wedstrijd tegenkomen. Drie in sport B en één in sport A.  In 2012 werd Sjoli Nederlands Kampioen in de T1 met Erik Spee.

Tijdens het NSIJP fokkerij event op 14 oktober 2012 werd List gehuldigd als ‘Moederdier van het jaar’. Vijf nakomelingen van haar werden aan het publiek onder het zadel getoond.